S tímto receptem na chlebu nebudete potřebovat pekárnu

25. října 2012 v 10:04 | Themy |  Recepty
Patříte taky mezi lidi, co si chtějí udělat sami doma chleba, ale nechtějí si zbytečně kupovat pekárnu? Tak jestli je to tak tak čtěte dál. Mám pro Vás recept na chleba...

FOTO: Chléb


Upéct si chléb doma, bez pekárny, není nijak složité. Příprava je sice poněkud zdlouhavá a těsto je potřeba dobře uhníst, nicméně by neměla zaskočit ani úplného kuchaře amatéra.
Ingredience
1 kg hladké mouky
3 lžíce octa
3 lžičky kmínu
50 g kvasnic
6 dl vody
lžička soli

Pracovní postup

Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. Kvasnice rozmícháme v trošce vlažné vody. Do zbytku vody nalijeme ocet a vše i s kvasnicemi přidáme k sypkým přísadám.
Těsto zpracujeme rukou, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout 20 minut. Poté znovu prohněteme a necháme kynout dalších 45 minut.
Mezitím vyložíme plech alobalem a posypeme hladkou moukou. Z těsta vytvoříme bochníky libovolné velikosti, vložíme na plech a necháme je ještě 15 minut kynout.

Do trouby s ním

Troubu si předehřejeme na 230º, vložíme chléb a pečeme 15 minut. Teplotu trouby pak stáhneme na minimum a dopékáme dalších 45 minut. Upečený chléb potřeme studenou vodou.
Tip! Místo kmínu můžete do těsta přidat slunečnicová semínka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama